Breng je prestaties in kaart met Google Data Studio

Ben jij op zoek naar een gratis tool om de prestaties van jouw website te monitoren en jouw marketing inspanningen in beeld te brengen? Kijk dan eens naar Google Data Studio.

google data studio voor adwords
Het standaard template voor Google Ads

Google Data Studio is, zoals de naam zegt, een tool waarin je data in beeld kunt brengen en is voornamelijk gericht op marketing activiteiten. Dit is eenvoudig gemaakt doordat je kunt koppelen met Google Analytics, Google Ads en allerlei andere bronnen door middel van 3e partij extensies als Supermetrics. Zo is het ook mogelijk om te koppelen aan al je andere kanalen zoals Facebook, LinkedIn Advertising, CRM systemen en eigen data als Excel spreadsheets.

Google Analytics vs. Google Data Studio

Waarom zou je nu deze tool gebruiken in plaats van alleen Google Analytics?

Het geeft je de mogelijkheid om veel meer aanpassingen te doen en alleen de data tonen die jij belangrijk vindt. In Google Analytics is het allemaal wel mogelijk om deze data naar boven te krijgen, maar het blijft een beperkt beeld. Zo krijg je nooit een duidelijk overzicht van je gespendeerde advertentiebudget en is het meten van conversies ook lang niet altijd een zekerheid. Door extra bronnen als Google Ads en je CRM systeem toe te voegen, creëer je een veel scherper beeld.

Het is met Google Data Studio mogelijk om data uit verschillende bronnen in één helder overzicht te plaatsen.

Koppel al je favoriete gegevensbronnen aan Data Studio

Templates voor Google Data Studio

Klinkt natuurlijk leuk, maar moet je dan alles zelf gaan bouwen om een goed beeld te krijgen? Dat kan, maar het hoeft niet! Google Data studio biedt de mogelijkheid om templates van anderen te gebruiken en daar is al een behoorlijke verzameling van. Waar moet je op letten bij het uitzoeken van de juiste template voor jouw situatie?

Zorg ervoor dat het template dat je uitzoekt gericht is op de belangrijkste bronnen die jij gebruikt. Gebruik je bijvoorbeeld Twitter Advertising? Kijk dan naar een template dat dit verwerkt heeft in z’n tabellen en grafieken. Hieronder vind je een lijstje met templates die erg nuttig kunnen zijn. Zodra je het template gekopieerd hebt naar je eigen account, is het mogelijk om het zoveel aan te passen als je wil.

DIY website optimalisatie

Gratis Download

Verder lezen over analyse en optimalisatie van je website? Download de DIY Gids voor Website Optimalisatie!


Geef je mening!

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
1 beoordeling(en)
Met een score van 5,00 uit 5
Laden...