Mautic 3 komt eraan!

En dat is een big deal voor ’s werelds enige open-source Marketing Automation Platform

mautic 3 update komt eraan! - Custonext Marketing Bureau

Update 15 juni 2020: Mautic 3.0 is ondertussen live! Lees meer

Dit jaar, zal Mautic een update krijgen waardoor het klaar is voor de toekomst. Er werd al een tijd gesproken over de enorme update die nodig was. Sinds de overname van Mautic door Acquia in 2019 is er veel veranderd in het toekomstbeeld van Mautic. Waar de community al een tijdje rustiger leek te worden, gaf de overname van het Drupal moederbedrijf een stevige zet in de juiste richting. Wat dit voor jou kan betekenen, lees je hier.

Wat is Mautic?

Mautic is een marketing automation platform, dat is ontwikkeld op dezelfde manier als bijvoorbeeld WordPress: door een online community van supporters. Mautic is dan ook open-source, wat betekent dat het gratis te downloaden, gebruiken en aan te passen.

Met dit gratis marketing automation platform is het mogelijk om informatie te verzamelen over bezoekers van je website en op een geautomatiseerde en gepersonaliseerde manier met hen te communiceren via e-mail, pushberichten, sms of welk kanaal je dan ook wilt gebruiken.

Cloud vs open-source

Andere bekenden marketing automation platforms zijn bijvoorbeeld HubSpot, ActiveCampaign en  Marketo. Hoewel Mautic op bepaalde vlakken minder volwassen is, kan het grote voordelen bieden ten opzichte van andere aanbieders. Denk dan vooral aan prijs (gratis), privacy (klantinformatie blijft in eigen beheer) en aanpasbaarheid.

Nu Mautic in handen van is van Acquia, wat met open-source CMS Drupal al een aardige speler is in de enterprise markt, is de kans dat Mautic op functioneel vlak snel volwassen wordt. Ze kregen het met Drupal ook voor elkaar, zelfs NASA.gov draait op hun software.

Is Mautic met versie 3 klaar voor de toekomst?

Het heeft een hele tijd geduurd voordat versie 3.0 ontwikkeld werd, maar deze update was absoluut noodzakelijk. Niet per se vanwege gebrekkige functionaliteit, maar vooral vanwege de onderliggende software. In deze nieuwe versie worden problemen als een verouderde Symfony-versie en nog meer onderdelen ‘onder de motorkap’ vervangen.

Met deze nieuwe impuls is de verwachting dat het platform weer interessanter wordt voor ontwikkelaars. Zoals je voor WordPress talloze plug-ins hebt om het systeem aan te passen naar jouw situatie, is Mautic hier ook voor geschikt. Zo wordt het systeem bijvoorbeeld standaard geleverd met plug-ins die koppelen aan CRM-systemen als Dynamics 365 en Salesforce. Het integreert zelfs standaard met Zapier, een app om zelf systemen aan elkaar te knopen.

Zelf proberen?

Benieuwd of Mautic relevant is voor jouw organisatie? Probeer het zelf uit! Het is eenvoudig om op een platform als Azure een Mautic installatie uit te voeren, zonder dat je hier al te veel technologische kennis voor nodig hebt. Hulp nodig? Laat het weten, dan zorgen wij dat je in een mum van tijd aan de slag kunt met je eigen Mautic server.