Onderzoek Corona crisis effect marketing sales Nederland

Onderzoeksrapport: impact coronacrisis op Marketing & Sales

Inhoudsopgave

Om erachter te komen hoe bedrijven reageren op de crisis deden wij een onderzoek onder marketing en salesprofessionals. Wat is de impact op prioriteiten en budgetten? En hoe zit het met het vertrouwen in de toekomst?Budgetten: besparingen over de hele linie

Er is behoorlijk bespaard op uitgaven, zo sneed 34% in het budget voor commercieel personeel. De meeste organisaties lijken vast te houden aan de bestaande koers, tenzij het echt niet anders kan.

chart personeelsbudgetten marketing en sales corona

Prioriteiten: Koers veelal onveranderd

Van alle respondenten stelde 29% bewust de prioriteiten bij. De grootste stijger was kostenefficiëntie en dit ging vooral ten koste van merkbekendheid. Deze bedrijven sneden vaker in hun budgetten: 62% verkleinde het budget voor commercieel personeel.

Vertrouwen: Voorzichtig positief

Slechts 21% van de respondenten was gematigd negatief of zeer negatief over de kansen voor de eigen organisatie. De Nederlandse economie komt er ook prima uit: 23% is gematigd negatief, géén van de respondenten was hier zeer negatief over.

Het hele onderzoek lezen? Download het rapport gratis via deze pagina. Vragen? Laat het weten!

Klinkt dit bekend?

Je hebt onvoldoende grip op je commerciële proces. Resultaat uit marketing en sales blijft steeds achter. Geen zorgen, wij helpen.

Direct boeken
Gerelateerd aan dit blog
done is better than perfect
Updates

Wat ik leerde van bijna twee jaar ondernemen

Bijna twee jaar geleden startte ik als ondernemer en dat is, eerlijk waar, niet altijd hoe ik het voor me zag. Het stemmetje in mijn hoofd dat zegt “Bart, dit is niet goed genoeg” is meestal een drive om te verbeteren. Maar soms ook een blokkade om dingen te doen.

mautic 3 update komt eraan! - Custonext Marketing Bureau
Updates

Mautic 3 komt eraan!

Begin februari dit jaar zal Mautic een update krijgen waardoor het klaar is voor de toekomst. Er werd al een tijd gesproken over de enorme update die nodig was. Sinds de overname van Mautic door Acquia in 2019 is er veel veranderd in het toekomstbeeld van Mautic. Waar de community al een tijdje rustiger leek te worden, gaf de overname van het Drupal moederbedrijf een stevige zet in de juiste richting. Wat dit voor jou kan betekenen, lees je hier.